به گزارش راهبرد معاصر به نقل از خبرگزاری رویترز، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین یک تماس تصویری ۹۰ دقیقهای با خبرنگاران روسی داشت؛ درحالیکه پیشتر مقامات روسی به رسانههای این کشور هشدار داده بودند که از چنین گزارشهایی خودداری کنند.
زلنسکی در این تماس تصویری به زبان روسی گفت که حمله روسیه باعث ویرانی شهرهای روسی زبان در اوکراین شده است و آسیب آن "بدتر" از جنگهای روسیه در چچن است.
وی گفت: اولویتهای اوکراین در مذاکره با ورسیه تغییر نکرده و این اولویت ها حاکمیت تمامیت ارضی و تضمینهای امنیتی است ما یک دور جدید از مذاکرات را پیش رو داریم و به صلح چشم دوختهایم نیاز مبرمی به برگزاری یک نشست رو در رو درخاک ترکیه داریم و این به هیچ وجه بد نیست و ما منتظر نتیجه آن هستیم.
زلنسکی افزود: هدف ما کاملا واضح و روشن است و ما به دنبال صلح و بازگشت سریع به روال عادی زندگی هستیم
وی افزود: تضمینهای امنیتی و بیطرفی، وضعیت غیرهستهای شدن کشور ما چیزی است که برای آنها آمادهایم. این مهمترین نکته است.
زلنسکی اظهار کرد که اوکراین از بحث در مورد برخی دیگر از خواستههای روسیه مانند "غیرنظامی کردن" این کشور خودداری کرده است.
بیش از یک ماه از حمله روسیه به اوکراین گذشته است و اکنون رئیس جمهوری اوکراین میگوید که هیچ توافق صلحی بدون اعلام آتشبس و خروج نیروهای روسی از اوکراین "امکانپذیر" نیست.
ولودیمیر زلنسکی شامگاه یکشنبه گفت که کییف آماده است درباره اتخاذ وضعیت بیطرف به عنوان بخشی از توافق صلح با روسیه بحث کند اما خاطرنشان کرد که چنین توافقی باید توسط "طرفهای ثالث" تضمین و به "همهپرسی" گذاشته شود.
زلنسکی افزود: هرگونه پیشنهادی در مورد بی طرفی باید به رای گذاشته شود و مورد توافق مردم اوکراین قرار گیرد. زلنسکی گفت در مورد درخواست ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه مبنی بر غیرنظامی شدن اوکراین که یکی از توجیهات روسیه برای تهاجم بیش از یک ماه پیش بود، بحث نخواهد کرد.
وی گفت که این درگیری منجر به "جنگ جهانی سوم" میشود و تاکید کرد که میخواهد بر سر منطقه شرقی دونباس که از سال ۲۰۱۴ در اختیار نیرهای تحت حمایت روسیه است، به "سازش" برسد.
علیرغم گزارشهای اخیر مبنی بر حمله اوکراین به نیروهای روسی در برخی مناطق، زلنسکی گفت که اوکراین قصد ندارد تمام سرزمینهای تحت اشغال روسیه را با استفاده از نیروی نظامی بازپس گیرد و امیدوار است به «سازش» در مورد وضعیت دو کشور دست یابد.
اوکراین در گذشته نیز گفته بود که وضعیت آن به عنوان یک کشور بیطرف مبتنی بر تضمینهای امنیتی تایید شده قانونی از طرفهای ثالث برای جلوگیری از تهاجمات آینده است . زلنسکی در اوایل این ماه گفت که انتظار ندارد اوکراین بتواند در آینده نزدیک به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی بپیوندد.
دیوید آراخامیا، مذاکره کننده اوکراینی روز یکشنبه در فیس بوک اعلام کرد که اوکراین و روسیه قرار است از روز دوشنبه در ترکیه به مذاکرات ادامه دهند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در تاریخ ۲۴ فوریه حمله به اوکراین را با هدف "نازی زدایی" و جلوگیری از پیوستن این کشور به ناتو آغاز کرد؛ حملهای که روسیه خود آن را "عملیات ویژه نظامی" نامیده است و باعث شده که غرب واکنشهای مختلفی نسبت به این مسئله نشان دهد و "شدیدترین تحریمها" را علیه روسیه اعمال کند./ ایسنا